Over…

Zingen is leuk! Maar bij muziek gaat het ook om het vertellen van een verhaal. Het raken van de juiste snaar, de zoektocht naar ontroering. In mijn methodiek sta ik daarom extra stil bij tekstbeleving, interpretatie en duiding. Ik probeer zangers en zangeressen de tools te geven overtuigend te zijn. Overtuigend zingen met behulp van de juiste muzikale technieken: dat maakt het verschil tussen een ‘leuke’ uitvoering of een kwalitatief sterke uitvoering.

Docent

Het is een cliché, maar lesgeven geeft een kick. Leerlingen de wondere wereld van muziek laten ontdekken, samen musiceren, dat is fantastisch!
Op het ArtEZ Conservatorum studeerde ik o.a. schoolmuziek, koordirectie en kerkmuziek. Sinds 2008 geef ik muziekles, kunstgeschiedenis en CKV op verschillende scholen.


Dirigent

Dit jaar ben ik 20 jaar dirigent.  Als koor vertel je een verhaal. Een overtuigd verhaal kan ontroeren, bewegen, troost brengen. 

Als dirigent leg ik de focus op het aanleren van tools om overtuigend te zijn: techniek, expressie en presentatie.

Technicus

Versterkt zingen is voor veel amateurkoren een hindernis.  Zingen met versterking ‘voelt’ anders en heeft daarom vaak een negatieve invloed op de prestatie van de groep. 
Met jarenlange ervaring in licht en geluid bied ik helder advies voor het (uit)versterken van uw koor tijdens concert of repetitie. Uitversterking als oplossing in plaats van een probleem.